Kuchnia

Cupcakes przepisy

Blondies aux fraises


Składniki

na 12 sztuk
-
80 g białej czekolady
50 g masła
40 g mąki
2 jajka
70 g serka mascarpone


Sposób przygotowania

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni.

Myjemy, pozbawiamy szypułek truskawki, osuszamy. Kroimy na połówki, jeśli nie są duże, na ćwiartki gdy są większe. Odstawiamy.

Czekoladę roztapiamy z masłem.

Jajka ubijamy mikserem. Dodajemy mascarpone. Wlewamy białą czekoladę. Mieszamy, dodajemy mąkę. Miksujemy do dokładnego połączenia.

Przekładamy do foremek na mufinki po 1 czubatej łyżce ciasta. Na każdym układamy 2-3 kawałki truskawek.

Pieczemy 8-10 minut. Studzimy na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation