Kuchnia

Kuchnia - Przepisy

Suflet czekoladowy
-Składniki jake będą nam potrzebne to:

-250 g ciemnej czekolady,

-250 ml śmietany kremówki(30%),

-150 g cukru pudru,

-5 jajek,

-2 łyżki kakao,

-50 g masła .

Sposób przygotownia deseru jes bardzo prosty i nie jest zbyt czaochłonny,oto on:

Śmietanę należy schłodzić, ubić i schować do lodówki.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli włożyć garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą.

Żółtka jajek należy ubić z łyżką cukru pudru, aż do powstania białej pulchnej masy.

Schłodzone białka trzeba ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodać resztę cukru pudru i ubijać dalej, aż piana będzie gęsta i lśniąca.

Żółtka należy wymieszać z ciepłą czekoladą i stopniowo, w trakcie mieszania dodawać ubitą pianę z białek.

Wszystkie składniki należy mieszać delikatnie. Foremki posmarować masłem i nałożyć do nich do 2/3 wysokości przygotowaną masę czekoladową.

Włożyć foremki na 15-20 minut do wcześniej rozgrzanego do około 210 stopni piekarnika.

Przed podaniem posypać kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation