Kuchnia

Kuchnia - Przepisy

Suflet malinowy
Skladniki na 4 porcje:
500 g dojrzalych truskawek (oplukac, poodcinac szypulki) zmiksowac i przetrzec przez sitko - ja mialam maliny
100 g drobnego cukru - nastepnym razem dam mniej,bo dosc slodkie wyszlo
1 cukier waniliowy
ja dodalam jeszcze sok z polowy cytryny
3 listki bialej zelatyny,1 czerwonej - ja mialam 2 na 2
250 ml slodkiej schlodzonej smietanki
Przetarte przez sitko owoce zmiksowac z cukrami,odstawic.
Zelatyne namoczyc 10 minut w zimnej wodzie,nastepnie odcisnac i w 2 lyzkach goracej wody rozpuscic,nastepnie polaczyc z musem owocowym,wstawic do lodowki i jak zacznie sie scinac wymieszac z ubita smietana.Rozlac do foremek sufletowych.Z papieru do pieczenia wyciac 4 cm szerokosci paski i wlozyc na 1 cm gleboko do foremek i wypelnic musem,zeby wystawal ponad foremke,wstawic do lodowki na pare godzin ,zeby sie schlodzil,po czym podawac udekorowane listkami miety.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation