Inne

makaron...

Makaron z bakłażanem

Potrzebujemy:
200 g makaronu pszennego ekologicznego
250 g mięsa mielonego
1 średniej wielkości bakłażan
1 duży pomidor + 3 pomidorki cherry
2 ząbki czosnku
świeża bazylia
oliwa z oliwek
pół łyżeczki chilli
2 łyżeczki papryki słodkiej
pieprz


W osolonej wodzie gotujemy makaron. Na oliwie podgrzewamy połowę pokrojonego w paski bakłażanu (aż się trochę zeszkli). Dodajemy mięso mielone, czekamy do podsmażenia, dodajemy pokrojone na drobno ząbki czosnku. Mieszamy, dodajemy przyprawy i posiekane listki bazylii. Gdy mięso się już usmaży, dodajemy pozostały bakłażan i pokrojony w kostkę pomidor. Dusimy pod przykryciem jeszcze około 5 minut. Dokładamy część makaronu i mieszamy z sosem. Dekorujemy bazylią i pomidorkami cherry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation