Inne

makaron...

SPAGHETTI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM - składniki:
na 2 porcje:
ok. 200 g makaronu spaghetti
250 g ricotty
100 g świeżego szpinaku (miałam listki "baby")
100 g wędzonego łososia
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
sól i świeżo zmielony pieprz
SPAGHETTI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM - sposób przygotowania:
Szpinak myjemy, osuszamy i dusimy przez kilka minut na maśle, aż zmięknie. Dodajemy przeciśnięty, posiekany lub zmiażdżony czosnek, Jeszcze chwilę razem podsmażamy. Dodajemy ricottę i drobno porwane cząstki łososia, mieszamy aż wszystko połączy się ze szpinakiem. Część łososia możemy zostawić do dekoracji. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z sosem mieszamy tuż przed podaniem lub bezpośrednio na talerzu. http://www.bistromama.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation