Kuchnia

Jedzenie

Składniki:

300 ml śmietany 30 %
4 łyżeczki cukru pudru
kilka kostek ( około 8 ) gorzkiej czekolady
kilka migdałów ( może być także około 8)

Przygotowanie:

Do 30% śmietanki dodajemy stopniowo cukier puder i miksujemy do czasu aż śmietanka stanie się sztywna. Rozdzielamy ją na połowę i do jeden z części dodajemy około 4 kostek ( lub więcej oczywiście) tartej gorzkiej czekolady, nadal miksujemy. Do tej samej części dodajemy także kilka startych migdałów ( 4 lub więcej) i nadal miksujemy przez chwilkę. W salaterce układamy najpierw bitą śmietanę z czekoladą i migdałami, następnie posypujemy ją warstwa czekolady, a później układamy na wierzchu bitą śmietanę bez dodatków.

Całość dekorujemy posypując startą gorzką czekoladą. Jest to przepis dla dwóch osób. Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation