Kuchnia

Mięsa, klopsy, pasztety

Pieczeń z mięsa mielonego

faszerowana serkiem śmietankowym i papryką







1 kg mięsa mielonego wołowo- wieprzowego
2 jajka
1 łyżka musztardy
2 papryki czerwone
1+2 łyżki bułki tartej
1 duża cebula
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
150 g serka śmietankowego- ziołowego
Umytą paprykę pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kosteczkę, wymieszać z serkiem śmietankowo- ziołowym, 1 jajkiem, 1 łyżką bułki tartej, połową cebuli, natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso mielone dokładnie połączyć z: 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, musztarda, połowa pokrojonej cebuli, sól i pieprz do smaku. Na blacie kuchennym ułożyć obok siebie (jeden zachodzi na drugi) 2 kawałki folii spożywczej tworząc w ten sposób kwadrat o wymiarach (około 30x30 cm). Na kwadrat z folii wyłożyć mięso. Następnie rozsmarować masę serową- paprykową pozostawiąc 1 cm od brzegu. Przy pomocy folii mięso zwinąć w roladę. Złączeniem do dołu ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika 175°C, piec około 1 godziny.

Roladę można podać z zapieczonymi ziemniakami tupu bruschetta, z rozmarynem lub z mieszaną sałatą z dressingiem. Polecam gorąco. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation