Kuchnia

wędliny

1 kg selera
2 duże cebule
1 margaryna "palma"
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka wody
1 szklanka bułki tartej
6 jaj
2 kostki bulionu grzybowego
sól, pieprz
seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. ostudzić. do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stop.

pasztet jest wyśmienity. radzę spróbować. przepis wędruje już po wszystkich moich znajomych.
z podanego przepisu wychodzą 2 foremki po 20-25 cm/foremki do pieczenia -te gotowe/.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation