Kuchnia

Kulinaria

Kruche koperty z pieczarkami -

Składniki

30 dag mąki
20 dag margaryny
25 dag kiszonej kapusty
30 dag pieczarek
marchewka
mały por
2 żółtek
2 łyżki śmietany
sól,słodka papryka
3 łyżki oleju
Przygotowanie

Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę,posiekać
nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki
pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić
Kapustę opłukać,odcisnąć,posiekać.Por umyć pokroić na prążki
i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, opłukać pokroić na
plasterki, przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych
oczkach.Dodać kapustę, poddusić,przyprawić do smaku przyprawami,schłodzić.Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5cm. za pomocą małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po 1,5 łyżki farszu. Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze,posmarować żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody.
Piec ok. 25 minut w 190 stopni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation