Kuchnia

świąteczne przysmaki

3 bit
trzeba poświęcić troszke czasu ale naprawde warto bo jest naprawde pyszny
Składniki

budyń śmietanowy, 1 sztuka
herbatniki, 3 paczki
mleko skondensowane słodkie, 1 puszka
galaretka cytrynowa, 1 sztuka
masło, 1 kostka
cukier puder, 6 łyżek
cukier waniliowy, 1 sztuka
Śmietana 30%, 0,5l
mleko, 0,5l
czekolada lub kakao
Biszkopt:
jajka, 8 sztuk
cukier, 1 szklanka
Mąka pszenna, 8 łyżek
mąka ziemniaczana, 1 łyzka
proszek do pieczenia, 1,5 łyzeczki
olej, 3 łyzki
ocet, 1 łyżka

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Przygotowanie

Budyń ugotowac w 0,5 l mleka ,masło utrzec i dodać przestygnięty budyń,galaretke rozpuścić w 1 szklance wody i po stężeniu dodać do masy.

Biszkopta przekroić na pół i położyć masę budyniową,przykryć drugim biszkoptem na biszkopta nałożyć mleko skondensowane,na mleko poukładać herbatniki.

Śmietane 30% ubić,pod koniec ubijania dodać cukier puder i cukier waniliowy,pianę wyłożyc na herbatniki i posypać kakao lub startą czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation