Kuchnia

mięsa

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKA I SEREM.

SKŁADNIKI:
po tyle samo plastrów schabowego, dowolnej szynki i sera żółtego
sól, pieprz, słodka mielona papryka
olej



SKŁADNIKI NA SOS:
1 serek topiony śmietankowy
1/2 szkl. mleka (ewentualnie bulionu)
sól, pieprz
siekany koperek (świeży bądź suszony)


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Kotlety rozbić bardzo cienko, oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką. Na każdym kotlecie ułożyć po plasterku sera i szynki, zwinąć roladki. Roladki ułożyć jedna obok drugiej w naczyniu żaroodpornym. Całość posypać jeszcze raz słodką papryką i polać niewielką ilością oleju. zapiekać w 180st.C przez około 40 minut.

W rondelku podgrzać mleko, dodać kawałki serka topionego. Mieszać do czasu, aż serek się rozpuści. Dodać sól, pieprz i koperek. Gotować około 3 minut do czasu, aż sos zgęstnieje.*

Zachęcam do skosztowania:)



* Ta ilość sosu przewidziana jest na 4 roladki. Jeśli roladek jest więcej należy zrobić sos z podwójnej porcji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation