Kuchnia

mięsa

Drobiowe musztardowe kotlety
Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.
7 porcji
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 całe jajko
• 2 łyżki musztardy rosyjskiej
• 2szt. dużych ziemniaków
• 8szt. pieczarek
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki bułki tartej+ do panierki
• 15 dag sera żółtego
• Olej do smażenia
• Sól
• Papryka ostra
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem.
4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach.
6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation