Kuchnia

kuchnia przepisy

Sałatka z kurczakiem i orzechami

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 słoik selera marynowanego
15 dag rodzynek
20 dag orzechów włoskich
1 puszka białej fasoli
1 średni słoik pieczarek marynowanych
4 jaja
1 pęczek szczypiorku
1 średni słoik majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
Piersi z kurczaka upiec i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć, orzechy uprażyć i pokroić. Pieczarki i szczypiorek drobno pokroić. Ugotowane jaja pokroić w kostkę. Odcedzić seler, kukurydzę i fasolę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez, doprawić i przełożyć na półmisek. Ozdobić orzechami i listkami zielonej pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation