Kuchnia

sałatki, surówki

Nasza Ulubiona Sałatka

Składniki:
- 400 g makaronu rurki (ten pasuje tu najlepiej),
- 400 g szynki z indyka (w 1 kawałku),
- 300 g marynowanej papryki czerwonej,
- 6 - 7 ogórków konserwowych,

Sos:
- 4 duże łyżki majonezu,
- 2 łyżki zalewy ze słoika z papryką,
- pieprz, sól - do smaku,

Przygotowanie:
1) Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.
2) Szynkę kroimy w kosteczkę.
3) Paprykę i ogórki również kroimy w kosteczkę.
4) Wszystkie składniki łączymy razem i przygotowujemy sos.
5) Sos: w osobnej miseczce łączymy majonez z 2 łyżkami zalewy ze słoika z papryką
(to ona nadaje fajny posmak).
Doprawiamy solą i pieprzem - tu już według uznania.
Polewamy sałatkę, mieszamy.
Sałatka najlepiej smakuje po 2, 3 godzinach kiedy smaki się przegryzą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation