Książka

Wypieki

niebo na talerzu: Sałatka z paluszków surimi

składniki:

- dwa opakowania paluszków krabowych (kupuję w Lidlu)
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 3 duże ogórki konserwowe
- mała, czerwona cebula
- trzy ząbki czosnku
- dwie łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku
- dwie łyżki majonezu
- pół małego opakowania jogurtu naturalnego
- sól, ostra papryka, biały pieprz

Majonez wymieszać z jogurtem, rozgniecionym czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Paluszki rozmrozić jeśli mrożone. Wszystkie składniki pokroić w grubą kostkę (cebulę drobno) , doprawić solą, papryką i pieprzem, zalać jogurtowym sosem, wymieszać, schłodzić w lodówce.

Mówię Wam - niebo na talerzu:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation