Książka

Wypieki

Sałatka pieczarkowa z ogórkiem kiszonym - Składniki

40 dag pieczarek
sól
2/3 puszki groszku konserwowego
mała łagodna cebula – u mnie dymka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 kiszone ogórki
4 jajka
pieprz
2 łyżki gęstego majonezu
Pieczarki oczyściłam, opłukałam, wrzuciłam na wrzącą osoloną wodę i gotowałam przez około 20 minut. Osączyłam, przestudziłam i pokroiłam w kosteczkę. Jajka ugotowałam na twardo, wystudziłam w zimnej wodzie, obrałam ze skorupek i pokroiłam w kosteczkę. Dymkę i ogórki pokroiłam w kosteczkę. Groszek konserwowy osączyłam z zalewy. Natkę pietruszki, opłukałam, otrzepałam z wody i posiekałam. Wszystkie składniki wymieszałam z misce z majonezem. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation