Kuchnia

☆ Kulinarne ☆ - Ciasto francuskie

Mini babeczki z ciasta francuskiego z caprese

Składniki:

1 gotowe ciasto francuskie
kilka pomidorków koktajlowych
1 kula mozzarelli
świeża bazylia
sól

Przygotowanie:

Przygotowujemy około 15 foremek do muffinek. Z ciasta francuskiego wykrawamy koła za pomocą dużej szklanki i umieszczamy je w foremkach. Widelcem dziurawimy spody i wkładamy na około 3 minutki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Pomidorki przekrajamy na połówki, mozzarellę kroimy w drobną kostkę.
Po 3 minutkach wyciągamy ciasto francuskie z piekarnika i umieszczamy w nim farsz. W każdej babeczce po około 2 listki bazylii kilka kostek mozzarelli i połówkę pomidorka.
Babeczki umieszczamy ponownie w piekarniku, temperaturze zmniejszamy do 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Ja ostatnie 3 minutki piekłam je tylko od dołu. Babeczki delikatnie solimy i podajemy ze świeżą bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation