Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Paella
Składniki:
0,5 kg filetów z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
150 g zielonej fasolki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 pomidor
oliwa
400 g ryżu
litr bulionu
przyprawa do paelli *

Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojone mięso i podsmażamy chwilę. Dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Wsypujemy ryż i smażymy przez kilka minut. Do bulionu dodajemy przyprawę do paelli i dokładnie mieszamy. Zalewamy potrawę bulionem. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż ryż wchłonie cały bulion i zmięknie – około 15-20 minut. Wyłączamy ogień i pozostawiamy pod przykryciem jeszcze na 10 minut.
* przyprawa do paelli dostępna jest w sklepie internetowym kuchni hiszpańskiej na aukcjach Allegro.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation