Kuchnia

GOTOWANIE

Kawowa Panna Cotta

porcja na 6 sztuk

300 ml śmietany 36%
200 ml mocnej kawy ( z 2 łyżeczek)
50 g cukru trzcinowego
1,5 łyżki żelatyny

ponadto

odrobina kakao do posypania lub startej czekolady

Żelatynę zalać odrobina zimnej wody. Kawę zaparzyć z cukrem , do garnuszka wlać śmietanę i połączyć z kawą. Następnie żelatynę podgrzać aby się rozpuściła ( wstawiając kubek do gorącej wody lub na chwilę do mikrofali) dodać do reszty składników i wymieszać. Tak przygotowaną mieszaninę przelewam do silikonowej formy i zostawiam na noc w lodówce by stężała. Wyciągam Panna Cottę na talerz ozdabiając gorzkim kakao lub startą czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation