Kuchnia

Pyszności!

Potrzeba : 2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, około 5 szklanek truskawek, 2 łyżki soku z cytryny
1.Zmieszaj cukier i wodę razem w małym garnczku. Postaw go na małym ogniu i mieszaj ciągle do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Usuń z ognia.
2.Pozostaw do wystygnięcia na około pół godziny. Następnie przelej do innego pojemnika i wstaw do lodówki, aby się całkowicie schłodził.
3.W czasie, gdy syrop się chłodzi oczyść truskawki i włóż do blendera. Zmiksuj je na puree.
4.Przecedź truskawki przez sitko do miski. Dodaj sok z cytryny i dobrze zmieszaj.
5.Włóż do lodówki na około godzinę. Truskawki muszą być chłodne.
6.Połącz schłodzony syrop z truskawkami. Dokładnie wymieszaj.
7.Przełóż do małej brytfanki lub pojemnika. Owiń dokładnie folią spożywczą.
8.Wstaw do zamrażarki na 3-4 godziny. Wyjmij sorbet z lodówki i i jeszcze raz zmiksuj w blenderze. Ponownie włóż do zamrażalnika na 3-4 godziny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation