Kuchnia

Pyszności na słodko

Delikatny sernik z brzoskwiniami
100g biszkoptów
1kg białego sera mielonego, ja z reguły używam tego
1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej i przestudzonej
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
4 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 brzoskwiń
Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 23-24cm. Piekarnik rozgrzać do 170oC

Wszystkie składniki na sernik, poza brzoskwiniami zmiksować do uzyskania jednolitej masy, wylać na biszkopty. Brzoskwinie sparzyć w gorącej wodzie. Jeśli skórka jest bardzo gruba i twarda obrać. Pokroić na plasterki, ułożyć na serniku. Można je lekko zatopić, lub wymieszać z masą serową, wówczas nie wyschną podczas pieczenia.
Sernik piec 1h10min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i zostawić sernik do lekkiego przestudzenia na około 1h, wyjąć. Po całkowitym ostudzeniu włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation