Kuchnia

Dania

NALEŚNIKI z mięsem i sosem czosnkowym


Składniki na ciasto :

2 szklanki mleka
3 jajka
2 szklanki mąki
4 łyżki oleju
sól i pieprz

Składniki na farsz:

0,8 kg łopatki lub karkówki
4 cebule
ulubione przyprawy
olej

Sos:

2 łyżki majonezu
250 ml śmietany
2 lub 3 ząbki czosnku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy do lodówki.
Mięso dzielimy na dowolnej wielkości kawłeczki, przyprawiamy, skrapiamy olejem i odstawiamy do lodówki na jakieś 2 godziny.
Składniki na sos łączymy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę) i również odstawiamy.
Cebulę kroimy w krążki, wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę podsmażamy i dodajemy mięso.
Smażymy naleśniki.
Na połowę naleśnika kładziemy gotowe już mięso z cebulką, składamy w pół i polewamy sosem.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation