Kuchnia

Przez żołądek do serca...

Klopsiki meksykańskie (Albondigas)

500g mięsa mielonego
1 jajko
1 porcja sosu taco
1 ząbek czosnku
2 cebulki posiekane
olej do smażenia
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka soli
Przyprawa kuchni meksykańskiej

Mięso wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą, jajkiem, solą i 2 łyżkami Przyprawy.
Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Wyjąć klopsiki, osuszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem taco.
Zapiekać przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170° C.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ryżem lub guacamole.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation