Kuchnia

kulinaria

Słodko-ostra sałatka z białej kapusty


Wspaniały dodatek do obiadu. Taką sałatkę można zrobić kilka dni wcześniej i trzymać w lodówce. Kapusta wtedy zmięknie i wspaniale smakuje. Z podanej porcji wychodzi spora ilość ale to nie problem bo jeśli nawet zostanie można włożyć ją do słoiczka i zapasteryzować.



Źródło: Koleżanka

Składniki:

1 średnia główka kapusty
2 papryki świeże
3 marchewki
2 cebule
2 łyżeczki musztardy
2 szklanki cukru
1/2 szklanki octu 10%
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki oleju
1 szklanka wody

Kapustę i cebulę posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować w garnku i zalać nią warzywa. Odstawić do lodówki. Podawać odsączoną z zalewy.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation