Kuchnia

Kuchnia

Przepis na Kuleczki serowe


Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ser twarogowy chudy - 100 g
Ser żółty - 200 g
Ser topiony - 150 g
Koper ogrodowy - 2 gałązki
Pietruszka nać - 2 gałązki
Papryka ostra w proszku - 5 g
Olej roślinny - 1 szklanka
Pieprz mielony - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Bułka tarta - 10 g


Kuleczki serowe

1. Ser żółty ścieramy na tartce i mieszamy z serem twarogowym oraz serem topionym na jednolitą i gładką masę.

2. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i wkładamy do lodówki na około 1h.
3. Lekko zwilżonymi rękoma formujemy małe kuleczki i obtaczamy w papryce i bułce tartej. Pozostawiamy na 10 minut.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kuleczki na rumiano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation