Kuchnia

Kuchnia

Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 zupki chińskie z curry
1/2 średniej kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
szczypiorek
sól, pieprz
majonez

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę.
Posypać przyprawą do drobiu.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Kapustę pokroić w paski.
Paprykę w kostkę.
Kukurydzę i fasolkę odsączyć.
Szczypiorek pokroić drobno.
Makaron z zupek pokruszyć jeszcze
w zamkniętej paczce.
Wrzucić do miski zawartość torebek
(razem ze wszystkimi przyprawami).
Zalać wrzątkiem tylko taką
ilością wody, żeby przykryć całość.
Wymieszać i odstawić na 3 minuty.
Zostawić do ostudzenia.
Wszystkie składniki połączyć
z majonezem i dokładnie wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem i odrobiną curry.

n my coffee kitchen: Sałatka z zupek chińskich
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation