Kuchnia

OBIADKI

Krupnik zabielany z pieczarkami

10 dkg drobnego ryżu
5 ziemniaków
20 dkg pieczarek
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżka masła klarowanego lub oleju
½ szklanki śmietany
sól, pieprz
1 litr bulionu mięsnego

W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać kaszę, powoli gotować około 60 minut. Dodać obrane, pokrojone wg uznania warzywa. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę pokrojoną w półplastry, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby, dusić aż odparuje wytwarzający się sos. Zawartość patelni przełożyć do rondla z zupą, gotować aż wszystkie składniki zmiękną. Przed podaniem dodać zahartowanej śmietany i zieleniny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation