Kuchnia

Wędliny i sery domowe

Schab w cieście francuskim

kładniki:
-1 kg schabu
- opakowanie ciasta francuskiego
- 20 dag pieczarek
- 2 cebule
- łyżka masła
- olej do smażenia
- vegeta
- sól, pieprz

Sposób wykonania:
1. Schab umyć, osuszyć, natrzeć świeżo mielonym pieprzem i vegetą. Odstawić do lodówki na godzinę.

2. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju. przełożyć do brytfanki, wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec ok. 50 min.

3. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać, cebule obrać, posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na rozgrzanym maśle. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem, ostudzić.

4. Ciasto francuskie częściowo rozmrozić, rozłożyć na płat. Na nim ułożyć pieczarki i wystudzony schab. Zawinąć. Przełożyć na brytfankę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 30–40 minut, aż ciasto się zrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation