Kuchnia

Wędliny i sery domowe

Schab pieczony z grzybami i szpinakiem
schab wieprzowy bez kości - 600 gramów Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki szpinak mrożony - 200 gramów prawdziwki - 4 sztuki cebula - 1 sztuka ząbek czosnku - 1 sztuka oliwa z oliwek - 3 łyżki
.Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Następnie cienkim długim nożem zrób otwór wzdłuż schabu. Żeby mięso było dobrze przyprawione posyp je przyprawą Knorr i natrzyj dłonią. Szpinak odciśnij z wody. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno, przesmaż na oliwie i dodaj pokrojone w plastry grzyby. Następnie dodaj szpinak. Smaż chwilę razem, dopraw do smaku i odstaw. Jeśli farsz jest zbyt rzadki dodaj łyżkę bułki tartej. Przygotowanym farszem napełnij mięso, następnie zawiń ścisło w folię aluminiową i obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut. Upieczone mięso pokrój w plastry i podawaj, np. z ryżem lub ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation