Kuchnia

przetwory

Przepis na sos barbecue

Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 ząbki czosnku,
cebula,
500 g przecieru pomidorowego,
2 łyżki octu z czerwonego wina,
łyżki brązowego cukru,
łyżka sosu sojowego,
pieprz Cayenne,
musztarda,
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Rozgrzej w rondlu oliwę i podsmaż w niej posiekaną drobno cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj do tego przecier pomidorowy, ocet z czerwonego wina, brązowy cukier i sos sojowy. Dopraw 1 łyżeczką pieprzu Cayenne, 1 łyżeczką musztardy i świeżo zmielonym pieprzem. Całość duś przez 25 minut często mieszając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation