Kuchnia

Na słono...

Sałatka z porem


Składniki

• 1 średni por
• 20 dag żółtego sera
• 2 średnie papryki świeże lub słoiczek konserwowej (mniejszy niż 0,5l)
• 1 puszka groszku konserwowego
• 1 puszka kukurydzy
• 1 słoiczek selera
• 20 dag wędliny (wg uznania)
• Puszka ananasa
• Sól i pieprz do smaku
• Majonez

Sposób przygotowania

1.

Pora pokroić drobno i posolić, ugnieść i odstawić. W tym czasie pokroić resztę składników czyli żółty ser w kostkę, paprykę w kostkę (jeśli konserwową to dobrze odcisnąć), seler odcisnąć, pokroić wędlinę, ananas i wyłożyć odsączony groszek i kukurydzę. Na koniec dodać odciśnięty wcześniej pokrojony por.

2.

Całość doprawić już tylko pieprzem i wymieszać z majonezem. Sałatkę można układać warstwami kolejno każde warzywo i na wierzch grubo posmarować majonezem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation