Kuchnia

Na słono...

Quesadillas

składniki:
placki tortilli - 10 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 3 sztuki
pierś z kurczaka - 400 gramów
Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
papryka żółta, czerwona i zielona - 3 sztuki
średnia cebula - 2 sztuki
marynowana papryczka jalapeno - 2 sztuki
natka kolendry - 1 pęczek
kolendra mielona - 2 łyżki
kumin - 2 łyżki
starty ser cheddar lub inny żółty ser - 200 gramów
olej słonecznikowy - 60 mililitrów

1. Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj przyprawę do mięs Knorr, przyprawy, drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę oraz natkę kolendry. Całość zalej oliwą i dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw na 30 minut do lodówki.
2. Kolorowe papryki i pokrojona cebulkę podsmaż na patelni. Gotowe warzywa przełóż do miski.
3. Na patelni podsmaż mięso i dodaj zalewę z marynowanych papryczek. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marynowane papryczki.
4. Gotowe mięso dodaj do warzyw, dodaj starty żółty ser oraz pokruszoną mini kostkę Knorr. Całość wymieszaj.
5. Na placek tortilli wyłóż farsz a następnie przykryj drugim plackiem. Całość podsmaż na patelni. Gotowe Quesadillas podawaj z salsą pomidorową oraz z guacamole.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation