Kuchnia

Sałatki- Przekąski

SAŁATKA JARZYNOWA

Składniki:


ziemniaki ok. 15-20 sztuk średniej wielkości
3-4 marchewki
słoik ogórków kiszonych
2 duże pory (część białą i spory kawałek zielonej części)
10-12 jaj
majonez
sól, pieprz
Ziemniaki i marchew szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w łupinach do miękkości (ale uważamy, żeby ich nie rozgotować). studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Wszystkie warzywa i jaja kroimy w dość drobna kostkę (pora w bardzo drobną). Wrzucamy do miski, dodajemy majonez (ilość wg uznania). Doprawiamy solą i pieprzem i zostawiamy do przegryzienia na 2-3 godziny w chłodnym miejscu.

zrodlo http://smakmojegodomu.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?643766
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation