Kuchnia

Smacznego!

Spaghetti a`la Carbonara

Składniki (na 2 porcje):
Makaron wybieracie takiego rodzaju jaki możecie aktualnie jeść. U mnie z mąki durum. Suchego około 150g.
5 suszonych pomidorów odciśniętych z oliwy
1 nieduża cukinia
60g serka mascarpone
60g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Pieprz, sól, kolendra świeża
Ser starty typu chedar lub parmezan - oczywiście według uznania

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. Cukinię ścieramy na małych oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pomidory, dorzucamy cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami kolendry. W miseczce miksujemy serek i jogurt aby się połączyły. Skrobię rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (około 2 łyżki). Odcedzony makaron wsypujemy do garnczka, a na niego dajemy zawartość patelni i rozmieszany serek. Mieszamy szybko i podpalamy pod garnczkiem ogień. Teraz nie możemy doprowadzić do wrzenia i wlewamy wodę ze skrobią. Mieszamy energicznie, pieprzymy znów do smaku. Tuż przed wrzeniem wyrzucamy całość do dużego półmiska.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation