Kuchnia

ryby

Ryba pieczona z pomidorami
Kolejna odsłona ryby w moim domu to wersja pieczona z pomidorami. Użyłam dorsza ale polecam każdą inną rybkę, którą lubicie.



Składniki:

2 filety z dorsza
3 pomidory
2 ząbki czosnku
posiekana natka pietruszki
kilka łyżek oliwy
sól, pieprz
1 łyżka soku z cytryny

Rybę oprószyć solą, skropić cytryną. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. W wysmarowanym naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki ryby, na wierzch plasterki pomidorów. Pomidory posmarować oliwą, ułożyć na nich przeciśnięty czosnek i posypać natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 min. Podawać z ziemniakami lub bagietką.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation