Kuchnia

do słoika

Smalec wegetariański z cebulką i jabłkiem
Składniki :

2 cebule ( skroiłam średnie )
1 duże jabłko obrane ze skórki ( dałam średnie )
2 ząbki czosnku drobno posiekane( opcjonalnie ale proponuję dodać )
200 g tłuszczu kokosowego
sól do smaku
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na 2-3 łyżkach tłuszczu kokosowego aż zmięknie i się zezłoci - uwaga,żeby się nie przypaliła. Jabłko również kroimy w drobną kostkę, dodajemy do podsmażonej cebuli, trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy czosnek i pozostały tłuszcz kokosowy. Pozostawiamy do momentu aż całkowicie się rozpuści. W tym momencie możemy doprawić solą lub po prostu przy spożyciu posypać odrobiną po kanapce.

Kiedy tłuszcz się rozpuści, mieszamy całość i po lekkim ostygnięciu przelewamy do słoiczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation