Kuchnia

zapiekanki

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem

składniki:

ziemniaki ugotowane wcześniej - 5 sztuk
bulion - 300 mililitrów
kiełbasa zwyczajna - 1 sztuka
Fix Spaghetti carbonara Knorr - 1 opakowanie
pieczarki - 200 gramów
jajko - 1 sztuka
oscypek lub inny wędzony ser - 80 gramów
margaryna do formy


1. Fix Knorr wymieszaj z bulionem i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia i wymieszaj go z jajkiem.

2. Kiełbasę pokrój w kostkę, pieczarki w cząstki. Podsmaż na patelni tak długo aż wszystko będzie rumiane.

3. Foremkę do pieczenia wysmaruj margaryną i wyłóż warstwę kiełbasy i pieczarek.

4. Na wierzchu połóż ziemniaki pokrojone na plastry.

5. Całość zalej sosem Knorr.

6. Zapiekankę posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation