Kuchnia

zapiekanki

Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

1 główka młodej kapusty
3 łyżki oleju
1 cebula
500 g mieszanego mięsa mielonego
Sól, pieprz, słodka papryka
Opakowanie krojonych pomidorów (500g)
375 ml bulionu
75 g tartego sera gouda
Tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory i bulion. Kapustę i mięso rozdzielić do 4 natłuszczonych foremek. Zapiekać w 200 st. C przez ok. 15 minut. 15 minut przed końcem pieczenia posypać serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation