Kuchnia

Obiady

Przepis na roladki z bakłażana

Składniki:

2-3 bakłażany (lub cukinie)


opakowanie fety


rukola


1/2 pęczka mięty i bazylii


ostra papryczka chilli


Sposób przygotowania

Umyte bakłażany osuszamy, odcinamy końcówki, a następnie kroimy wzdłuż w dość cienkie plastry. Podpiekamy je na grillu, lekko smarując oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i ziołami - tymianek i bazylia. Zimową porą wystarczy podpiec je na patelni grillowej. Fetę pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki. Rozetrzeć na krem. Dodać posiekaną miętę, bazylię i pokrojoną drobno papryczkę. Całość wymieszać, doprawić. Podpieczone na grillu plastry bakłażana lekko ostudzić. Pastę z fety rozsmarować na plastrach i zwinąć w roladki. Aby się nie rozpadły najlepiej połączyć je wykałaczką. Umytą i osuszona rukolę wysypujemy na duży talerz. Na rukolę układamy roladki. Roladki z bakłażana możemy podawać z grzankami zrobionymi na grillu posmarowanymi masłem czosnkowym. Smacznego.

http://m.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/grill-jak-przygotowac-roladki-z-bakazana,17_41795.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation