Kuchnia

Obiady

Składniki dla 4 osób: 500 gr makaron kokardki; 250 gr tuńczyk w oleju ; swieża bazylia pęczek; 250 gr mozzarella;15 ml olej extra vergin ; 500 gr pomidorki koktajlowe; sól,pieprz czarny Prymat do smaku;

1.Pomidorki opłukać i przekroić na połówki.
2.Mozarellę wyjmąć z zalewy i pokroić w kostkę.
3.Tuńczyka odsączyć z oleju i „rozczesać” widelcem.
4.Bazylię opłukać,osuszyć i większe liście przerwać w rękach na pół.
5.Wymieszać w dużym naczyniu pomidorki,mozzarellę,tuńczyka,bazylię, polać oliwą extra vergin.
6.Ugotować farfalle al dente w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
7.Po ugotowaniu makaronu nie płukać, gorący dodać do misy z resztą składników i wymieszać,wtedy temperatura makaronu zetnie mozzarellę,a ta stanie się delikatnie „ciągnąca”.
8.Odrobina świeżego pieprzu i gotowe !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation