Kuchnia

Kuchnia

Sernik caffe latte
Sernik bardzo leciutki i orzeźwiający- jeśli można tak powiedzieć o cieście ;)
Smakuje jak filiżanka pysznej latte

Składniki:
800g mielonego twarogu
75g kwaśnej śmietany
6 łyżek kaszy manny
4 żółtka
150g cukru
szczypta soli
100g miękkiego masła
3 łyżki kawy cappuccino
1 łyżka kakao
Rozgrzewamy piekarnik do 150°C
Cappuccino mieszamy z pięcioma łyżkami gorącej wody i płyn dzielimy pół.
Do jednej części dodajemy kakao.

Masło ucieramy z solą i cukrem. Następnie dodajemy kolejno żółtka.
Twaróg ucieramy ze śmietaną i kaszą po czym łączymy z masą jajeczną.
Ciasto dzielimy na 3 równe części.
Pierwszą część sera przekładamy do keksówki średniej długości .
Drugą część mieszamy z cappuccino, po czym delikatnie przekładamy do formy przykrywając pierwszą część.
Trzecią (ostatnią) część mieszamy z kakaowym cappuccino i również przekładamy do formy.
W ten sposób w formie mamy ułożony od najjaśniejszej do najciemniejszej masy , trójwarstwowy sernik.

Pieczemy 1 godzinę i 15 min.
Po upieczeniu zostawiamy przez 10 min w otwartym piekarniku.
Ostudzone ciasto posypujemy kakao ze zmieloną kawą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation