Kuchnia

kuchnia

Szybka i smaczna surówka - nie tylko do obiadu

Składniki:

pół główki kapusty pekińskiej
pół puszki kukurydzy
2 surowe marchewki
1 papryka czerwona
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
1 łyżka sosu słodkiego chili
3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Opłukaną kapustę pekińską drobno pokroić.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę.
Odcedzić kukurydzę i wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać sól i pieprz, a następnie 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę sosu słodkiego chili oraz 3 łyżki jogurtu naturalnego. Wymieszać. Smacznego! ;-)

Źródło: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation