Kuchnia

Sztućce w dłoń!

Roladki drobiowe w kokosie

Czas przygotowania: 30 min.

Delikatne mięsko w kokosowej panierce

Składniki
1 filet z kurczaka
3 plasterki szynki wędzonej
1 pomidor suszony w zalewie
kawałek sera żółtego
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
do panierowania:
mąka
jajko
wiórki kokosowe

Sposób przygotowania
Filet rozkroić wzdłuż na pół, rozbić, obsypać przyprawami. Na każdym płacie mięsa rozłożyć po 2 plasterki szynki, kawałku sera i połówce suszonego pomidora.
Roladki zwinąć, opanierować w mące, roztrzepanym jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na bardzo małym ogniu, pod przykryciem ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation