Kuchnia

wege

DIETETYCZNE CIASTKA OWSIANE Z BANANEM
Składniki (na 15 sztuk):
[źródło]

2 bardzo dojrzałe banany
szklanka płatków owsianych

Obrane banany miksujemy blenderem. Wsypujemy płatki owsiane ( w razie potrzeby dodajemy ich więcej). Za pomocą łyżeczki kładziemy na matę sylikonową porcje ciasta. Pieczemy przez około 15 minut w temp. 180 stopni. Ciastka nie są zbyt słodkie, możemy do nich dodać łyżkę miodu (w przypadku wegan dosładzamy je cukrem pudrem, ew. stewią). Możemy je wzbogacić o ulubione dodatki, np. posiekane orzechy, rodzynki. Jeśli dbacie o linię, warto dodać do nich 1 łyżkę otrębów żytnich. Przechowujemy je w pojemniku do 3 dni. Jedno ciastko (niedosładzane) zawiera 44 kcal.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation