Kuchnia

PRZEKĄSKI

Ciasteczka francuskie z pieczarkami

Składniki

1 rolka ciasta francuskiego 275 gram
0,5 kg pieczarek
1 łyżka startego sera żółtego
1 jajko ugotowane na twardo
1 cebula
Sól lub Vegeta i pieprz kolorowy
Szczypta cukru

Etapy przygotowania

Pieczarki umyć, odciąć korzonki i zamrozić je na sos a kapelusze pokroić drobniej.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić posiekaną cebulę ze szczyptą cukru i Vegety.
Dodać pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania płynu. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Wystudzić.
Do zimnego farszu dodać starty ser i wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 180/200 stopni.
Ciasto rozwinąć i rozłożyć po całości farsz pieczarkowy. Na wierzch zetrzeć jajko.
Całość zrolować i pokroić na grubsze plastry. Ułożyć na blasze piekarnikowej wysłanej papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zrumienienia ok. 30 minut.
Podać z czerwonym barszczykiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation