Kuchnia

PRZEKĄSKI

Szaszłyki z kurczaka, cukinii i brzoskwiń
podwójna pierś kurczaka
1 cukinia
4 połówki brzoskwiń z puszki
słodka papryka
zioła prowansalskie
sól

Kurczaka oczyścić pokroić w dużą kostkę i posolić. Cukinie pociąć w wstążki - ja to robię obieraczką i wrzuć na osolony wrzątek. Obgotować 2 minutki, odcedzić i przelać zimną wodą. Chodzi tylko o to żeby cukinia zmiękła i ładnie się zawijała. Brzoskwinie pokroić na ćwiartki. Kawałki kurczaka zawinąć w paski cukinii i nadziewać na szpadki naprzemiennie z brzoskwiniami. Układać w naczyniu do zapiekania (można też na patelni), oprószyć papryką bardzo delikatnie i trochę mocniej ziołami prowansalskimi. Piec ok 20 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation