Kuchnia

K: czekoladowo

Kaloryczne ciacho

składniki:
- 300g krakersów niesolonych
- 175g dobrej jakości masła
- 500g serka mascarpone
- 400g masła orzechowego
- 350g dobrej jakości czekolady
- 2 łyżki cukru pudru

Masło rozpuszczamy.Krakersy mielimy na pył
Wszystko to razem łączymy.
Formę do tart wykładamy powstałym ciastem.Wkładamy na chwilę do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Studzimy.
Mascarpone miksujemy chwilę.Wlewamy zimną czekoladę.Miksujemy tylko do połączenia składników.
Masło orzechowe miksujemy razem z cukrem pudrem na gładką masę.
Na spód z krakersów wykładamy masło orzechowe a na nie masę z serka mascarpone i czekolady.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation