Kuchnia

Makaron

Tortellini z salsą pomidorową i tymiankiem

Składniki dla 4 osób:
-1 opakowanie świeżego tortellini Lidl (ja użyłam nadziewanych szynką parmeńską)
-1 duża cebula
-5 ząbków czosnku
-5 dorodnych pomidorów (sparzyłam je wrzątkiem i obrałam)
-garść świeżego tymianku (bądź suszu)
-oliwa z oliwek
-sól

Wykonanie:
Tortellini wrzucamy na wrzątek i gotujemy do wypłynięcia na powierzchnię wody. (Radzę pilnować garnka z pierożkami, bo woda może kipieć a pierożki szybko się rozgotowują) Zahartować zimną wodą.
Cebulę poszatkować i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać posiekane pomidory i czosnek.
Dusić salsę aż do zredukowania nadmiaru soku.Posolić i dodać tymianek.

Tortellini można wymieszać w salsie bądź podawać warstwowo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation