Kuchnia

czas na coś do picia

Melonowy z truskawkami
Czas przygotowania: 30 min, składniki na 6 porcji
25 dag truskawek, 25 dag melona miodowego, 150 ml wina musującego, 6 dag cukru pudru
1. Do wody wsypać cukier. Mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Ostudzić
2. Przebrać truskawki9 można wykorzystać mrożone, wtedy należy je zagotować we własnym soku). Melon obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę. Dodać do truskawek i razem zmiksować na gładki piure, dolewając ostudzoną wodę z cukrem pudrem oraz wino.
3. Powstałą masę przełożyć do metalowej miseczki. Wstawić do zamrażarki i ochłodzić 3- 4 godz. masę mieszać co 15 min. Gotowy sorbet podać udekorować owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation