Kuchnia

czas na coś do picia

Kiwi z nutką mięty
Czas przygotowania: 30 min, składniki na 6 porcji
60 dag owoców kiwi, 50 ml likieru miętowego, szklanka cukru, 1 białko, ½ łyżeczki soku z cytryny, 300 ml wody. Do dekoracji: kilka listków mięty i jeden mały owoc kiwi
1. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier. Postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień gotować 5 min., mieszając , aż cukier się rozpuści. Syrop przestudzić.
2. Obrane kiwi zmiksować, potrzeć przez sitko. Wymieszać z syropem i likierem. Do białek dodać sok z cytryny ubić na sztywną pianę, połączyć z musem z kiwi. Całość przełożyć do metalowej miski, wstawić do zamrażarki na 3 godz. , co 15- 20 minut masę przemieszać. Udekorować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation